Licentie

Mobiele TV Nederland B.V. bezit de licentie om regionaal en landelijk dekkend mobiele TV, radio en data te ‘broadcasten’.

Deze landelijke T-DAB frequentievergunning ten behoeve van het uitzenden van multimediale diensten is sinds 2009 in ons bezit.

Dit gebeurt in het kader van de stimulering van de overheid inzake een efficienter gebruik van de ether en moderne data toepassingen. Uiteindelijk zal dit leiden tot een switch off van FM in de toekomst.

Mobiele TV NL zend momenteel 2 TV kanalen, 1 radiostation en diverse data services uit.

Begin 2016 zal het MTVNL in 80% van Nederland te ontvangen zijn

                                                                        Geografische indeling van de Frequentieruimte

Uitrol digitale TV en radio

Behalve Mobiele TV Nederland hebben ook andere aanbieders een licentie voor digitale uitzendingen. De publieke omroep is al aanwezig met zijn radiozenders evenals de landelijke commerciele radiostations. Op dit moment rollen ook de regionale publieke zenders en sommige regionale commerciele stations hun netwerk uit in Nederland.

FM switch off

Er is nog geen FM switch off datum bekend. De huidige FM licenties lopen door tot het eind van 2017. Hierna zullen deze hoogstwaarschijnlijk nogmaals worden verlengd tot 2022 met de intentie om FM uit te zetten in dat jaar. Details van de verlengingscondities komen in de loop van eerste helft volgend jaar