Digitale Radio

Waarom digitale radio? 

Digitale Radio biedt geweldig geluid en ontvangst, easy tuning (zoeken op naam station), pauze en rewind opties en on-screen informatie in tekst en beeld. Digitale radio geeft storingsvrij, digital-quality geluid. De digital radio ontvanger pakt het sterkste signaal in jouw omgeving voor kristalheldere ontvangst. 

Het doel van digitale radio is om het aantal radiozenders te verhogen in een gegeven spectrum, de audio kwaliteit te verbeteren, het voorkomen van vervagingen in mobiele omgevingen, additionele datacasting service mogelijkheden en het verminderen van transmissie kracht-energie / zendvermogen of het aantal benodigde masten in een regio. 

Verschil tussen digitale radio en internet radio 

Digitale radio is gratis en zend uit via luchtgolven zoals AM en FM. Internet radio services streamt via een 1-op-1 aansluiting van je internet service provider. Afhankelijk van je telecommunicatie netwerk en service plan betaal je download kosten.

Wat kan ik luisteren via digitale radio?

Al je favoriete publieke stations zijn beschikbaar op digitale radio, maar ook FunX, Top2000 en 24 Nieuws. Regelmatig verzorgt de NPO ook extra uitzendingen rondom evenementen.

Ik heb gehoord dat analoge Radio zal worden uitgeschakeld, klopt dat? 

Nee, er is geen datum vastgesteld voor het uitschakelen van AM en FM. 

Hoe ontvang ik digitale radio in mijn auto?  

Veel nieuwe auto's kunnen digitale radio (via DAB/DAB+) al meeleveren. Soms zit het er zelfs standaard in. Je kunt ook een autoradio kopen die digitale radio heeft (altijd gecombineerd met FM ontvangst zodat je altijd kan luisteren). Tot slot zijn er ook nog toestellen die je eenvoudig kunt installeren en die digitale radio ontvangen en die je via je bestaande autroradio kan afspelen.